Жаңалықтар | Құзіреттілік орталығы
- Қаралды: 68
Облысымыздың әр өңірінен жиналған арнайы пән оқытушыларының және өндірістік оқыту шеберлерінің кәсіби шеберліктерін айқындайтын,
"Аспаз ісі құзыреттілігі бойынша «MasterSkills Жетісу - 2024» облыстық кәсіби шеберлік байқауы өз мәресіне жетті.
2024 жылы 22-26 қаңтар аралығында Талдықорған сервис және технология колледжінде "Тамақтандыруды ұйымдастыру" құзыреттілік орталығының базасында 10130300 "Тамақтандыруды ұйымдастыру" мамандығы бойынша кредиттік-модульдік оқыту технологиясының құжаттамасын әзірлеу тақырыбында облыстық семинар өткізілді. Тағылымдаманың теориялық бөлігі 20-25 қаңтар аралығында онлайн (ZOOM платформасы) өткізілді, практикалық бөлім 26 қаңтар күні – офлайн форматында өткізілді.
2023 жылдың 07 сәуірінде Талдықорған сервис және технология колледжінің құзыреттілік орталығы базасында Жетісу облысының өндірістік оқыту шеберлері арасында «Тағам дизайнының заманауи өнері» тақырыбында MasterSkills облыстық кәсіби шеберлік байқауы өтті. MasterSkills мақсаты: педагог қызметкерлердің кәсіби шеберлігін көрсету және оны одан әрі жетілдіру. Шебер-skills кәсіби түрдегі достық жағдайда өтті. Байқауға қатысушылар ыңғайлы, жақсы ұйымдастырылған жағдайда жұмыс істеді. Алаңның материалдық-техникалық жабдықталуы тамақ дайындаудың әртүрлі техника-технологиялық әдістерін қолдануға мүмкіндік берді.
2023 жылдың 3 наурызында Талдықорған сервис және технология колледжінің құзыреттілік орталығы базасында Жетісу облысы колледждерінің білім алушылары арасында WorldSkills стандартын ескере отырып, облыстық кәсіби шеберлік байқауы өтті. Облыстық кәсіби шеберлік байқауының мақсаты - WorldSkills Taldykorgan өңірлік чемпионатына одан әрі қатысу үшін «Аспаз ісі» құзыреттілігі бойынша үздік білім алушыларды анықтау болып табылады.
- Қаралды: 362
Бүгін 28.02.2023 жылы Талдықорған сервис және технология колледжінің өндірістік оқыту шебері А.Б.Сабыржанова "Кондитерлік өнімдерді шоколадпен безендіру" тақырыбында өндірістік оқытудан С32П тобымен ашық сабақ өткізді. Сабақ барысында шоколад температурасын тұрақтандыру көрсетіліп, шоколадтан бұйымдар дайындау тәсілдері үйретілді.
- Қаралды: 333
2023 жылы 23 ақпанда ТСжТК «Тамақтандыруды ұйымдастыру» құзыреттілік орталығында өндірістік оқыту шебері Б.Ж.Исатаева «Киев котлетінің дайындалу технологиясы» тақырыбында Ақсу политехникалық колледжінің өндірістік оқыту шебері Г.Т. Темирханова мен 1 курс студенттеріне өз тәжірибесімен бөлісіп, өндірістік сабақ өткізді.
2023 жылғы 16-17 ақпанда біздің колледж базасында "Тамақтандыруды ұйымдастыру" құзыреттілік орталығында практикалық сабақтар түрінде студенттің тағылымдамасы өткізілді. Алакөл көпсалалы колледжінің 3 курс студенті @ edu_akk Глушкова Надежда @ _esscbrr_ шебері Р.Г. Мишенинмен бірлесе отырып, тағайындалған "Десерт" және "Ыстық ет тағамы"модульдері бойынша WorldSkills чемпионатына дайындалу үшін тағамдар әзірледі.
02.02.2023 ж. Талдықорған сервис және технология колледжі @tksit.life Алматы облысы мен Жетісу облыстарының Отельерлері мен Рестораторларының ассоциациясымен @ario_business өзара ынтымақтастық туралы меморандумға қол қойды. Меморандум шеңберінде колледж студенттері мен бітірушілері өндірістік тәжірибеден өтіп қана қоймай, сонымен бірге жұмысқа орналастырылады. Ассоциация мен колледж арасындағы әріптестік тиімді және жемісті болады деп күтілуде.
Талдықорған сервис және технология колледжінде 2023 жылғы 23 қаңтар мен 02 ақпан аралығында «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы құзыреттілік орталығының жұмыс жоспарына сәйкес, ауылдық колледждердің өндірістік оқыту шеберлері «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша «WorldSkills қозғалысының кәсіби стандарттарын «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының білім беру процесіне енгізу» тақырыбында 72 сағат көлемінде облыстық тағылымдамадан өтті.
- Қаралды: 330
25.01.2023 ж., күні өндірістік оқыту шебері Исатаева Б.Ж. құзыреттілік орталығында облыстық тағылымдамаға белсене қатысты. Тақырыбы: Worldskills байқауына технологиялық карта құрастыру.
- Қаралды: 345
Білім беруді дамытудың қазіргі кезеңінде білім алушылардың кәсіби құзыреттілігін қалыптастыру үшін инновациялық нысандарды енгізу өзекті болып отыр. Кәсіби құзыреттілікті қалыптастырудың тиімді формаларының бірі - шеберлік сағаты сияқты заманауи форма. ТСжТК базасында «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы, «Кондитер» біліктілігі бойынша өндірістік оқыту шебері Истина Ирина Алексеевна және әлеуметтік серіктес, бесінші разрядты кондитер Коляда Екатерина Витальевнаның қатысуымен С31П тобында «Мусс торттарын дайындау» тақырыбында шеберлік сағаты өтті.
Талдықорған сервис және технология колледжінде 2022 жылдың 12 сәуірінде «Езбе-көжелерді дайындау және ұсыну» тақырыбында шеберлік сағаты өтті. Шеберлік сағатын өндірістік оқыту шебері Исатаева Бакыт Жаксылыковна ұйымдастырды. Оған С11П тобының студенттері қатысты.
2022 жылдың 5 сәуірінде «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша құзыреттілік орталығының жұмыс жоспарына сәйкес «Теориялық және өндірістік оқыту сабақтарында оқытудың заманауи әдістері мен IT-технологияларын енгізу» тақырыбында облыстық вебинар өтті. Мақсатты аудитория: арнайы пәндер оқытушылары, 10130300 «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша өндірістік оқыту шеберлері.
2022 жылдың 31 наурызында «Жас маман» жобасы аясында Талдықорған сервис және технология колледжінде «Шоколадты қыздыру және салқындату, одан өнімдер дайындау» тақырыбында шеберлік сағаты өтті. Шеберлік сағатын аймақтық WS-чемпионатының бас сарапшысы, Алматы экономикалық колледжінің өндірістік оқыту шебері Сейтбекова Асем Кайратовна жүргізді.
Талдықорған сервис және технологиял колледжінде «Құзыреттілік орталығы» базасында облыстық оқу-әдістемелік бөлімінің қатысуымен "Тамақтандыруды ұйымдастыру 10130300 мамандығы бойынша оқытудың кредиттік-модульдік технологиясын енгізу» тақырыбында облыстық семинар-практикум өтті.
2022 жылдың 18 ақпанында, облыстық техникалық және кәсіптік білім беру мекемелері басшыларының алқа отырысы аясында, Талдықорған сервис және технология колледжінің арнайы пән оқытушылары мен өндірістік оқыту шеберлері өз тәжірибелерімен бөлісті. Тәжірибелік алаңда: «07230100 Тігін өндірісі және киімдерді үлгілеу», «10120100 Шаштараз өнері», «02110300 Графикалық және мультимедиялық дизайн» және «10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандықтары бойынша мастер-класс, сайыс-сабақ, өндірістік оқыту, теориялық оқыту, зертханалық-практикалық сабақтар көрсетілді.
- Қаралды: 406
"Тамақтандыруды ұйымдастыру" циклдік комиссиясының әдістемелік апталығының аясында өндірістік оқыту шебері Исатаева Бахыт Жаксылыковна басшылығымен 2 курс студенттері С 21 П, С 22 П, С 23 П топтарының арасында шығармашылық және кәсіби дағдыларды анықтау үшін "Ең үздік аспаз" байқауы өтті.
Кестеге сәйкес 2021 жылғы 3-10 желтоқсан аралығында «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша әдістемелік апта өткізілді. Апталықты өткізу келесі мақсаттар мен міндеттерді көздейді: кәсіби шеберліктің сапасын арттыру, аспаз, кондитер кәсібінің маңыздылығын арттыру, дарынды оқушыларды анықтау.
2021 жылдың 3 желтоқсанында Талдықорған сервис және технология колледжінде Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігі мен «Талап» КЕАҚ қолдауымен «Педагогтің үздіксіз кәсіби дамуы техникалық және кәсіптік, орта білімнен кейінгі білім берудің даму факторы ретінде» атты республикалық семинар-практикум аясында «Қазақстанның ұлттық тағамдарын жаңғырту» тақырыбында шеберлік сағатын өткізілді.
- Қаралды: 379
«Жас маман» жобасы бұл заманға сай білікті маман әзірлеу мақсатында қолға алынған іс. Еліміздегі 600 колледждің ішінен 180 кәсіптік оқу орны таңдалып алынды. Соның қатарында біздің оқу орнымыз алдыңғы қатардағы іріктелініп алынған колледждердің бірі.